Jump to content

Volt láb, nincs láb, mégiscsak van láb

2019. 06. 17. 19:00

A szélsőséges időjárási viszonyokban a lét is sokkal nehezebb. Most szenvedünk a nagy melegtől, de Szibériában ilyen gond nincs.

Számolni kell azonban a nagy hideggel és akár a súlyos fagyási sérülésekkel. Ilyen állapotban találtak rá egy vörös cicára. Amikor megtalálták a mínusz negyven fokban, az életben maradása is kérdéses volt. A cica ugyan túlélte a fagyást, de lábait amputálni kellett.

Kinek kell egy mind a négy lábát elvesztett cica? A menhelyen dolgozók jól tudják, hogy a fiatal és egészséges állatoknak van a legnagyobb esélye a gazdisodásra. Az idős és/vagy beteg állatok sorsa keményebb.

A mind a négy lábát elvesztett cica mégis pártfogóra talált, és a család azon fáradozott, hogy megoldást találjanak arra, hogy cicájuk újból járhasson. A gazdik támogatása tehát már megvolt, ezért olyan állatorvosi csapatra volt szükség, akik segíteni tudják a cicát. Meg is találták egymást, így négy protézist kapott a cica, amit a modern technikának köszönhetően 3D-s nyomtatással viteleztek ki. A végtagok beoperálása után a művégtagok úgy működnek, mintha saját lábai lennének. Eddig eljutni azonban hosszabb folyamat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)