Jump to content

Hová lesz a macskasziget?

2019. 08. 07. 19:00

A macskák benépesítették a Földet. Oda is behurcolta magával az ember, ahol nem is volt őshonos. A jó alkalmazkodóképesség a titkuk.

Ausztráliában évtizedek óta küzdenek a túlszaporodott macskaállomány csökkentésén. Az Ausztrália különleges és csak arra a kontinensre jellemző őshonos állatvilágban ugyanis nagy pusztítást végeztek már a macskák. Fajok tűntek el, vagy sodródtak a kihalás veszélye felé csupán azért, mert az általunk kedvencként tartott, oda behurcolt állatok kedvtelésből, vagy táplálkozás céljából levadászták a zsákmányukat. Amíg ott a számuk csökkentésén fáradoznak, addig Japánban izgulnak a túlságosan gyors visszaesés miatt.

Japánnak van egy szigete, az Aoshima, amelyet leginkább macskaszigetként ismernek. A kis szigetet ugyanis belakták a cicák.

A macskasziget vonzza a turistákat, de közel száz cica egy kis szigeten mindenképp szaggal jár, ezért a legtöbbjét még 2014-ben ivartalanították. Már tavaly és azelőtti években is találkoztak olyan macskapusztulással, amely nem természetes módon történt, hanem vélhetően mérgezésnek köszönhető volt. Az idei év sem kedvezett több cicának, ugyanis mérgezett halszeletek végeztek velük. A százhoz közelítő állományból mára már alig harminc állat maradt a szigeten.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)