Jump to content

Könnyen akart szabadulni, de maga került bajba

2019. 09. 09. 08:00

Nem az a felelős állattartó, aki naponta gondoskodik az állat etetéséről, hanem foglalkozik vele és amennyiben szeretne neki utódokat, úgy a kicsik felnevelésétől sem riad meg.

Csakhogy nagyon sokan még mindig nem gondoskodnak arról, hogy ha nem kívánnak utódokat kedvenceiknek, akkor valamilyen módon azt befolyásolják. Ma már fogamzásgátló tabletta vagy a még biztosabb ivartalanítás segít abban, hogy ne szülessenek olyan állatok, amelyekre nem tartunk igényt.

Ismerik ugyan ezeket a módszereket a gazdik, de vagy a műtéti beavatkozástól féltik kedvenceiket, vagy pedig arra hivatkoznak, hogy ilyen kiadásra nincs lehetőségük. Menhelyek, állatvédők, állatorvosok is tartanak olyan akciós, kedvezményes ivartalanítási lehetőséget, mégsem él ezzel a lehetőséggel mindenki, és ebből van a gond.

A nem kívánt szaporulattól pedig szabadulni kívánnak. Jó esetben szerető gazdit keresnek az ingyen elvihető apróságoknak, míg más esetben a könnyebb, de állatkínzó megoldást választják.

A fővárosi rendőrségre egy olyan bejelentés érkezett, miszerint valaki megölt három kiscicát, tetemüket pedig közterületen elásta. A bejelentő megmutatta, hogy az elkövető hová temette a kiscicák testét, csakhogy a legnagyobb meglepetésre a kiscicák ugyancsak éltek, a tettest pedig elfogták, ellene állatkínzás a vád.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)