Jump to content

Orrol rád, vagy csak furán viselkedik?

2021. 07. 22. 19:00

A macskák nagyon nagy arcok. Nem lehet összehasonlítani a kutyákkal. Önálló és olykor önfejű állatok, de szeretik az ember közelségét.

Az ember ennek megfelelően reagál dolgokra, és a macska is macskásan. Vagyis könnyű belegázolni a lelkébe, amelyet nem rest kifejezni az ember felé. Olykor rájuk kell szólni, mert nem úgy viselkednek, ahogy mi elvárnánk tőlük. A nem tetszésüket, sértődöttségüket igyekeznek kifejezni, de mi vajon észrevesszük azt?

Ha a macskád feszült, amikor reggel készülődsz, akkor tisztában van azzal, hogy hamarosan elhagyod őt, ahogyan az otthont is és ő egyedül marad. Persze, hogy morcos. Szüksége van arra, hogy hagyj magadból otthon valamit, ha te nem is vagy vele. Egy, az illatoddal átitatott póló, párna megfelelő darab lehet arra, hogy kedvenced megnyugodjon. Hagyj elegendő vizet és élelmet számára, amivel enyhíteni tudod a sérelmet.

Az is annak a jele, hogy orrol rád a macskád, ha tisztes távolságot tart, de a szemeit le nem veszi rólad. Lehet egy tett, egy mozdulat, ami zavarba ejtette, de adj neki türelmet és visszatalál hozzád.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)