Jump to content

Jól másznak, jól esnek, de nem mindig

2022. 10. 21. 19:00

Nemcsak ügyes vadászok a macskák, de a zsákmányuk beszerzésében is jeleskednek.

A vadászat során minden érzékszervüket és ügyességüket bevetik a macskát. Behúzható karmuk arról gondoskodik, hogy a becserkészendő állathoz a legközelebb kerüljenek úgy, hogy az meg se hallja őket.

Vadászat és portyázás közben magas helyekre is felmászhatnak, ügyesen ugranak és kapaszkodnak. Mi történik, ha le akarnak jönni? Egyszerűen csak leugranak és a farkukkal manőverezve jutnak el a kívánt pontba. Na, meg aztán addig forognak a levegőben, amíg a négy lábukra nem érkeznek. Tény, hogy ügyesek, de elronthatnak ugrást, történhet olyan véletlen, ami a landolást befolyásolja és megüthetik magukat. A macskák is kaphatnak agyrázkódást, csak nem biztos, hogy észrevesszük.

Van, hogy a cicát ért trauma olyan kicsi, hogy külső sérülés nem látható az állaton. Komolyabb ütés esetén azonban olyan jelek utalhatnak agyrázkódásra, mint a roham, az ájulás, a hányás, a járás nehézsége, abnormális szemmozgás és viselkedés.

Ezek egyenként is ijesztő tünetek, de akár egyszerre több is jelentkezhet, ezért fontos, hogy gyorsan állatorvos lássa a cicát, mert különben akár maradandó agysérülést szenvedhet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)