Jump to content

A neonban pompázók a divatosak

2018. 04. 03. 07:00

A hazai állatvédők kampányolnak az ellen, hogy húsvétra élő állattal ajándékozzanak meg gyerekeket, addig Amerikában máshogy zajlanak a dolgok.

A felhívások ellenére mégis megtörténik az, hogy az ünnep elmúltával, az idő elteltével a kis nyusziból kifejlett állat lesz, amelyik nagyra is megnőhet. Ekkor már sokkal kevésbé tetszik a nyuszi gondozása sok gazdinak, így némelyik állat menhelyre kerül. Ennek elkerülése érdekében kampányolnak az állatvédők. Valószínűleg a fejükhöz kapnak akkor, ha az Amerikában hódító őrületet megismerik. Ott ugyanis a neon színben pompázó kiscsibék a menők. Naná, hogy nem a csibék kérik az új színt.

Hogyan lesz színes a csibe? Nos, nem azért mert a pehelytollakat befestik. A színezés még tojáson belül megtörténik. A tojásba ételfestéket fecskendeznek, a benne fejlődő csibe így színesben pompázik, amikor kikel. Lehet zöld, kék, lila, piros, vagy épp neon színű a kiscsirke. Az ételfesték valóban nem ártalmas, de ez a módszer már megüti az állatkínzás mércéjét az állatvédők szerint. A másik nagy gond, hogy a kis pelyheseket akkor értékesítik, amikor még az anyjuk mellett lenne a helyük. Azonban a kiscsirkék ilyenkor a legédesebbek, a színes példányokat csak ilyenkor tudják eladni, hiszen néhány héttel később már eredeti színűre váltják tollruhájukat.

Hiába vagyunk egyre tudatosabbak az állattartás terén is, ez is példa arra, hogy az ember mennyire befolyásolható. A különböző színben pompázó csibék húsvétkor nagyon kelendőek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)