Jump to content

A természet csodás ereje

2019. 05. 12. 19:00

Mindennapi téma a világhálón, a televízióban és a rádióban is, hogy milyen nagy bajban van a Föld, és még inkább az állatvilág. Szinte naponta halljuk, látjuk, hogy kihalnak körülöttünk az állatok.

Számos fajt már el is tüntettünk a Föld színéről és nagyon sok került a kihalás szélére. Igaz, hogy sokan és sokat igyekeznek tenni a veszélyben lévő állatokért, de a pusztítás nagyobb, mint a sikeres fajmentés.

Persze, régebben is haltak ki állatok, de az nem volt ilyen mértékű, mint most.

Százharminchatezer évvel ezelőtti időszakról nem sokat tudunk, azaz csak a tudósok. De az biztos, hogy akkoriban élt egy röpképtelen madárfaj, az aldabrai fehértorkú guvat. Az Indiai-óceán korallzátonyán élő madárfajt egy akkora áradás pusztított ki, amely elöntötte a szigetet. Mivel a madarak nem tudtak elmenekülni a víz elől, elpusztultak.

És most jön az, amiről talán még nem is hallottunk. Ugyanez a madárfaj ugyanis feltűnt ugyanott, ugyanolyan formában, csak 136 ezer évvel később. Más állatfajok esetében már volt arra példa, hogy a kihalásuk után megjelentek, de madarak körében ezt csak most, a guvat esetében figyelték meg. Nem csodálatos? Lehet bízni a természetben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)