Jump to content

Többet kaptak a látogatók, mint amire számítottak

2019. 06. 12. 08:00

Az állatkerti körülmények között élő állatok napjai viszonylag kiszámíthatók. Még, ha igyekeznek a megfelelő környezetet is biztosítani számukra, az egyáltalán nem azonos a vadonnal.

A ragadozó állatok például nem tudnak prédájukra vadászni, lecsapni. Az állatkertben a táplálék meghatározott időben érkezik, méghozzá a gondozók által. A Kalifornia állambeli San Diego állatkertjében is pontosan ilyen rutinnal működött a jegesmedve élete is.

Mondhatni, hogy unalmasan. Amíg a vadonban minden falatért nagy távolságokat kell megtenni, és vadászni kell azért, addig az állatkertben lényegében mozdulni sem kell.

Máshogy történt a jegesmedve kifutójában a napokban, egy vadkacsa okozott meglepetést. Az állatkert már nyitva volt az érdeklődők számára, és akik éppen akkor voltak a jegesmedve kifutónál, olyat láttak, amit csak a természetfilmekben szoktak. Egy vadkacsa ugyanis a jegesmedve medencéjét választotta leszállóhelyül. Pechjére, mert a jegesmedve vadászösztöne életre kelt és azonnal lecsapott a kacsára.

A látogatók nem voltak felkészülve egy ilyen látványra, holott a világ legtermészetesebb dolga, ha egy ragadozó levadássza zsákmányát. Sokan felháborodtak a látottakon, mások elfogadták, hogy ez a természet rendje, és a kacsa választott rossz megállót.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)