Jump to content

Közös együttműködés nemes célért

2016. 10. 10. 06:00

Jól tudjuk, hogy a pamut gyapotból készül, csakhogy ez a növény nagyon érzékeny. A védelme érdekében növényvédő szereket használnak fel.

A hagyományosan termesztett gyapotot kénytelenek permetezni, ha hasznot is akarnak a gazdák. Ez azonban káros a természetre és az emberre nézve is. A pamut színezéséhez még festéket is felhasználnak, amely tovább károsítja a szervezetet és az embert is. Ezzel szemben a biogyapotot szigorú szabályok mellett termesztik, mellőzve a növényvédő szereket is.

Ilyen biogyapotból készülő pamutot használnak fel a H&M is. A WWF és a H&M összefogott a veszélyeztetett fajokért, ezért szeptember 29-től a H&M üzletekben és online is megvásárolhatók olyan gyermekruhák, amelyekkel a bolygónk megóvása a cél. A figyelem a veszélyeztetett fajokra terelődik, ugyanis a gyermek ruhadarabokon veszélyeztetett állatfajok tűnnek fel, úgymint hópárduc, óriás panda, tigris, delfin. Nemcsak állatmintája miatt olyan jó a H&M új kollekciója, hanem kényelmes és a kíméletes a természethez, valamint a gyerekek bőréhez is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; hm.com/képek)