Jump to content

Különleges akváriumok

2015. 02. 02. 09:00

Akváriumot legtöbben a halak sokfélesége, sokszínűsége, szeretete miatt tart. Vannak, akik azért rendeznek be egy medencét, mert a lakás dísze, amely nyugalmat áraszt. Jó hatással van a lelkükre is, amellett, hogy szép. Vannak igazán különleges akváriumok. Íme, néhány!

A számítógép életünk egy részéből már nem hiányozhat. De hogy akváriumot rendezzünk benne el? Egy akvárium- és számítógépőrült ötvözte a két tárgyat és az Apple monitorját átalakította halak medencéjévé, gyönyörű megvilágítással tette még feltűnőbbé. Akár otthon, akár munkahelyen jó mutató darab.

Egy ötletes személy olyan akváriumot készített, amely a világtérképet ábrázolja, benne pedig egy aranyhal utazza át a világot nap, mint nap.

Az állatkereskedésekben kapható, egymással összekapcsolható műanyag labirintusokban hörcsögök, egerek tudnak futkosni. Miért ne közlekedhetnének halak is ilyenben? Szintén ötletes, jól mutató, de nagyon drága mulatság.

A világ legkisebb akváriumába összesen két teáskanálnyi víz kell, hogy megteljen. Az apró medence üvegből van, 30x24x14 cm. Az ekkora nagyságú akváriumba milyen hal fér el? Csakis a zebrahal. Abból is csak egy, hogy elég élőhelye legyen.

Az akvárium ágy valami csodálatos. Éppen csak kissé félelmetes az a víztömeg, ami az ember feje fölött van, ugyanis 650 literes maga a medence.

Egy másik berendezési tárgyba épített akvárium igazán középpontja lehet a lakásnak. A dohányzóasztal ugyanis egyben akvárium is. Akár munkahelyre, tárgyalóterembe is alkalmas. Lehet a beosztottak is nyugodtabbak lennének, ha a főnök irodájában egy ilyen akvárium dohányzóasztal lenne?

Nagyon ötletes a mosdókagylóba épített halas medence. Még a fogmosás sem olyan unalmas, ha közben úszkáló halacskákat nézegethetünk.

A mellékhelyiségben, toalettbe beépített akváriumnak nem sok értelme van, hiszen a tartályba van beépítve, vagyis éppen háttal van az ember. A napjaink nagy részét amúgy sem itt töltjük (szerencsére, mert ha mégis, akkor az már betegség miatt van). Szép, jó, csak minek?

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: xfree.hu)