Jump to content

Raju bulija jól sikerült

2015. 07. 07. 10:00

Beszámoltunk arról az elefántról, amelyet 50 évnyi fogságból szabadítottak ki. A Raju névre hallgató elefánt nemrég ünnepelte 51. szülinapját.

Szó szerint megünnepelte. Legalábbis új helyén gondoskodtak arról, hogy az 51 éves Raju jól érezze magát. Annyit kellett szenvednie, ez kijár egy ilyen előélet után.

A Wildlife SOS szabadította ki az öt évtizede fogságban élő, láncon tartott hatalmas állatot. Feladata volt a turisták szórakoztatása, de emellett dolgoztatták, cserébe viszont olykor alig kapott enni. Hogy csillapítsa éhségét, sokszor szemetet szedett össze környékéről. Amikor nem dolgozott, akkor láncra verve tartották.

Egy éjszakai akció keretén belül kimenekítették a sokat szenvedett Rajut és a 350 km-re lévő Mathurába szállították, és egy elefántközpontban került elhelyezésre. A megmentői arról számoltak be, hogy amikor levették lábairól a láncot, az állat könnye is kicsordult.

Nem is csoda. Sorsa jóra fordult, azóta boldogan él társaival a központban. Gondozói pedig méltón megemlékeztek az 51 éves Rajuról. Az ünnepség elmaradhatatlan tartozéka volt a torta.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)