Jump to content

A harapós kutyát nem altatták el

2016. 06. 06. 06:00

Ha egy kutya megharap egy embert, akkor a kötelező oltások megvizsgálása mellett azt is mérlegelik, hogy mennyire ártalmas az emberekre a kutya.

 

A halált okozó egyedeket a legtöbb esetben elaltatják, míg a kisebb sebesülést okozó példányokat kutyaiskolába küldik, hogy a megfelelő szocializációt megtanulják.

Egy hódmezővásárhelyi kutyus oltva volt, sosem mutatta az agresszivitás jelét sem, egészen addig, amíg egy földön fekvő ember arcába nem harapott. A kutyát nem vették el akkor gazdájától és most sem, amikor újból támadott az eb, méghozzá egy hatéves kisfiú fülét harapta le. Már az első támadás után többen arra szavaztak, hogy a kutyust el kell altatni. Mégsem tették meg, de a történtek után pláne nem lett volna szabad egy gyerekkel, szájkosár nélkül együtt hagyni a kiszámíthatatlan ebet. Hiába azelőtt jelét nem mutatta az agressziónak, még csak nem is morgott, azóta mégis kétszer támadott.

Az állatvédőrség elvette gazdájától a kutyát, a gazdája ellen pedig gyermekkorú veszélyeztetése miatt eljárást indítottak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)