Jump to content

A macskakarmolás már a múlté, de a boldog macska is

2018. 06. 11. 20:00

Ahol sok a kutya, ott sok az ugatás is. Milyen rossz a szomszéd kutya ugatására ébredni, ám ezt Kínában már hangszáleltávolítással „orvosolják”. A macskák karmolnak. Jaj!

Ha rossz sejtésed volt eddig, akkor beigazolódik, ugyanis létezik az az eljárás, amely során a cicák karmait eltávolítják azért, hogy ne okozhassanak fájdalmat az embernek. Ahogy a hangszál eltávolítása is értelmetlen és a természettel szembemenő művelet, amelyet sokan támadnak, pontosan így van ez a karomeltávolítással.

Az ember önkényesen dönt állatok sorsáról, és dönt arról, hogy kedvére alakítsa csak azért, hogy az ember számára jobb legyen.

Nem arról van szó, hogy a macskák körmeit levágják. Ez annál drasztikusabb eljárás, ugyanis a karmok eltávolítása műtéti beavatkozás. Minden műtét során számolni kell fertőzésekkel. Ebben az esetben nemcsak a karmokat, de a cica első ujjperceit is eltávolítják. Micsoda fájdalmas eljárás ez, csak azért, hogy nekünk ne essen bántódásunk. Azonban a műtét után nemcsak a fertőzéssel kell számolni, hanem számos más kellemetlenség is jelentkezhet a cicának. Sérülhet az ideg, sánta lehet a cica, fájhat majd a háta, és még viselkedésében is változhat a cica. A karmolás hozzátartozik a terület megjelölési rituáléhoz. A karmok eltávolításával ez megváltozhat, frusztrációt válthat ki. Az azelőtt rendeltetésszerűen macskaalmot használó cica lehet, hogy kerülni fogja a macskaalmot. Karmok nélkül nemcsak nem tudja elásni végtermékét, de még nagy fájdalommal is járhat számára, így kerülni fogja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk))