Jump to content

Biztonságos átkelés érdekében

2019. 06. 06. 13:00

Ahol az ember megjelenik, ott biztosan felborítja a természet rendjét. Kisajátítja a földeket, megszünteti és magáévá teszi más élőlények életterét.

Természetesen nem viselkedik így minden ember, mégis globális problémával  találjuk magunkat szemben. Azt mondjuk, hogy vadak ólálkodnak az otthonunk környékén. Biztosan, ők járnak a mi területünk, nem pedig fordítva?

Az emberi pusztítás ma már olyan mértéket öltött, hogy vissza nem fordítható folyamatokat idézett elő. Állatfajok tűntek el miattunk, és ez eztán is így lesz, ha nem figyelünk oda még jobban.

A bajt már felismertük, igyekszünk lépéseket tenni azért, hogy kíméletesebben tudjunk a vadállatok mellett, azokkal együtt élni.

A világot behálózzák az ember által létrehozott utak, amelyeken milliónyi autó robog keresztül. Az autópályákra feltévedő vadak óriási veszélyt jelentenek az emberre nézve, és természetesen akár halálos balesetet is szenvedhetnek az állatok. Léteznek már biztonságos, és a természetes élőhellyel hasonlatos olyan átjárók, amelyek az út egyik és másik oldalát kötik össze. Ezen keresztül biztonságban juthatnak át az úton a vadállatok. Ilyenből kellene minél több, ha már ennyi utat építettünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=2q_XzNz9v44)