Jump to content

Törpenyúl otthonra

2020. 12. 12. 08:00

Ahány otthon, annyiféle háziállatot jelenthet. Nemcsak példányszámban, de fajtában is. A legáltalánosabb a kutya és a macska, de van, aki másban gondolkodik.

A nyulat sokan haszonállatként, húsa és bundája miatt tartanak számon, másoknak pedig házikedvenc. A törpenyúl sokak számára vonzó, hiszen elnevezéséből adódóan is arra számítunk, hogy nem nő nagyra. Apró termete ellenére sem kell arról elfeledkezni, hogy ugyanolyan felelősen kell vele bánni, mint bármelyik háziállattal.

Elsősorban azt érdemes átgondolni, hogy van-e helyünk, ahol egy nyuszit el tudunk kényelmesen helyezni. Lesz-e annyi időnk, hogy tudjunk vele foglalkozni?

A törpenyuszi számára legalább egy 100x50 cm-es ketrecre van szükség, amelyet nem túl meleg, nem túl huzatos helyre kell rakni. Önitatóval kell felszerelni a ketrecet, hogy vízhez bármikor hozzájusson. Egy kerámia tálkába kerüljön a táplálék és a fő táplálékának is legyen tartója, a szénának. Széna kerülhet a ketrec aljára is. Inkább kisebb adagokban tegyünk elérhetővé számára. Szükség van egy elkülönített helyre, ahová üríthet a nyuszkó. A wc-t töltsük fel  pellettel. Tegyük érdekessé és izgalmassá a helyét alagutakkal. A legizgalmasabb számukra mégiscsak az, ha a lakásban szabadon tudjuk engedni. Erre szüksége is van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)