Jump to content

Az egészséges kutyacsók

2015. 04. 04. 09:00

Az emberek egy bizonyos százaléka nem viseli jól, ha otthonukban állat van. Ha a ház körül kószál, az természetes, de már a házban nincs helyük.  Az állattartók nagy százaléka lakásban tartja kedvencét, de nem engednek meg túlzásokat. Megint mások pedig akár puszilgatják állatukat.

Az egyik amerikai egyetem kutatói azt szeretnék kutatásukban bizonyítani, hogy a kutyák nyála jó hatással van az emberekre. Ehhez önkénteseket toboroznak, hogy elméletüket bizonyítani tudják.Azt állítják, hogy a gyermekek immunrendszerére is jó hatással van a kutya, de még az allergiára, asztmára is kevesebb az esélye azoknak a gyerekeknek, akik kutyákkal közösen nőnek fel.

A kutyák bélrendszerében élő mikrobák jó hatással vannak gazdájuk egészségére. A nyálukban található baktériumok olyan hatással vetekednek, mint a probiotikus joghurtban található baktériumok.

Valószínűleg sokan undorodva olvassák a sorokat, de az amerikai tudósok megvizsgálták a kutyák bélrendszerében lévő élősködőket, ennek következtében derült ki, hogy ha a kutya megnyalja gazdáját, akkor nemhogy rosszat cselekszik, hanem kimondottan kedvezőt. A gazda szervezetébe kerülnek a kutya baktériumai, amelyek javítják az ember egészségét, ugyanis a kutya csírái működésbe hozzák az ember bélrendszerében élő hasznos mikroorganizmusokat.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: dogblog.ruffwear.net)