Jump to content

Drogos esetek Kanadában is

2018. 08. 08. 06:00

Nemcsak az USA-ban élő kutyák közül visznek drogmérgezéssel állatorvoshoz állatokat, hanem Kanadában is egyre nagyobb az ilyen jellegű probléma.

Kanada egy részein megsokszorozódott azoknak az eseteknek a száma, amikor állatorvoshoz került egy-egy állat, ám nem a kutyákat érintő általános problémával, hanem drogfogyasztás miatti tünetekkel.

Csak remélni lehet, hogy nem a gazdi az, aki szánt szándékkal juttatja kedvence szervezetébe a drogot, hanem a legtöbbször úgy kerül a kutyába drog, hogy a gazdi felelőtlenül elől hagyja azt. Ha pedig nem a gazdi a felelőtlen, akkor más is lehet. Akár az utcán felszedheti a kutya a csikket. A füves cigi csikkjének elfogyasztása után pedig nem ritka, hogy az eb különös tüneteket produkál. Kismértékben történő fogyasztása esetén csak kóvályoghat az ebe, szervezetének működése lelassulhat, míg bizonyos helyetekre igen hevesen reagálhat. Nagyobb mérgezés esetén akár az állat életébe is kerülhet.

Ha már most is probléma, akkor mi lesz azután, hogy októbertől legális lesz a szabadidős marihuána fogyasztása? A kanadai szenátus ugyanis megszavazta ezt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)